Ajánlataink

Játékok

Most töltötték le


Végzetúr ingyenes játék
TaTus a kistestvér

letöltés > Játék magyarítások > Giants: Citizen Kabuto
A történet egy 40 szigetből álló bolygón játszódik, a cél pedig alapjában véve mindhárom faj esetében ugyanaz: a teljes bolygó uralom alá vétele. A játékban a három...

ThorAdmin  
2008 10 22 12:23 | válasz erre | #1
<img src="http://thor.hu/e107_files/downloadthumbs/game/Giants.jpg">

Valamikor 1999 első felében jelentek meg az első képek a Planet Moon Studios csapat első játékából, melyek igen nagy feltűnést keltettek. Az új csapat egyáltalán nem tapasztalatlan újoncokból alakult, hanem az MDK fejlesztésében résztvevő, a Shiny-ból kivált emberek alapították, így aztán megfelelő tapasztalattal kezdhettek neki a saját elképzelésüknek megfelelő akciójátéknak. Az említett feltűnés oka elsősorban a napvilágot látott képek fantasztikus látványvilága miatt volt, melyről ráadásul az E3 és ECTS kiállítások során meggyőződhettem, hogy nem csak egy-egy renderelt képről van szó, hanem valóban így néz ki a játék menet közben is. A csodaszép grafika mellé kitaláltak egy érdekes történetet is, az alapjában véve akciójátékot pedig megtűzdelték pár stratégiai elemmel, és tavaly év végére - az először ígértnél kb. másfél évvel később - végre elkészültek a Giants-szel.
A történet röviden a következő: egy csapat Meccaryn (vagy röviden Mecc).

Ellenfelek terén talán kicsit hiányérzetünk lehet, ugyanis nincs belőlük annyira sokféle, mint amennyit a pályák száma alapján várhatnánk. Rengeteg érdekes lénnyel találkozhatunk, mint például az "Ahová lépek, szörny terem" film föld alatt közlekedő óriáskígyójához hasonlóan mászkáló, igen csúnya Reaper, a sokszor kisebb-nagyobb csapatokban járó Sea Reaperman, vagy a varázslatokkal is rendelkező Evil Reaper. Mesterséges intelligenciájukat tekintve nincsenek mindig a helyzet magaslatán, de általában azért elég értelmesen viselkednek: elbújnak a fák, sziklák, épületek mögé, vészhelyzetben pedig elmenekülnek erősítést hozni, néha viszont egyszerűen leállnak előttünk és várják, míg szétlőjük őket.

Az irányítás mindhárom nép esetében külön állítható be, mivel mindegyikük másfajta lehetőségekkel rendelkezik. Amikor társaink vannak, azokat egyszerűen egy billentyű nyomva tartása mellett az egyik egérgomb megnyomásával utasíthatjuk támadásra vagy várakozásra. A bázisépítés se bonyolult, nem jönnek elő sokfunkciós új menük hozzá. A bázis központjánál egy korongra állva jelenik meg az építési térkép, ahol egy-két új épület közül választhatunk egy gombnyomással, beállíthatjuk, hogy hányan dolgozzanak rajta, és már kezdődnek is a munkálatok.

A játék grafikája - mint azt már elöljáróban említettem - egyszerűen lenyűgöző, a táj változatos, a szereplők kidolgozottsága igen részletes, és az átvezető animációk is nagyon látványosak. A vízben úszva hullámzik körülöttünk a felszín, a föld alatt mászó szörnyek nyomában füstölög a talaj, és más hasonló látványos effektekkel találkozhatunk. Az ég kidolgozottsága is sokat dob az egészen, no meg a nap helyzetétől függő fény- és lens-flare effektek. A szép grafika persze nem adja magát ingyen, a maximális látvány eléréséhez igen erős számítógépre van szükségünk. Nem árt egy Duron vagy Pi processzor, sok memória, és egy Voodoo5 vagy egy GeForce 2, a program igencsak meghálálja ezek meglétét. A hangokról és a zenéről is csak pozitívan lehet nyilatkozni, nagyon jól megadják a hangulatot a nagyzenekari hangzású háttérzenék.

Kisebb negatívuma a programnak, hogy néha látszólag minden ok nélkül kilép a program Windowsba, egyik alkalommal például az egyik pálya utáni animáció közben. A gond csak az volt, hogy a pálya teljesítését csak ez után az átvezető jelenet után regisztrálta volna a játék, így kezdhettem elölről a küldetést. Szerencsére annyira nem fordult ez sokszor elő, és mivel tényleg élvezetes a játék, nem kellett sokat bosszankodni emiatt. Furcsa volt még az is, hogy az installálás után nem volt hajlandó elindulni a játék, csak miután az internetről letöltöttem hozzá egy patchet.

A kisebb hibák ellenére is egyértelműen állíthatom, hogy a Giants maximálisan megérte a hosszú várakozást, egy olyan játékot kaptunk, mely fantasztikus hangulatával, szép grafikájával és humoros történetével igen hosszú időre leköti a játékost.

Dino
Üzenetek kezelése a fórumban >> Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Play! Gyroball

Play! Moonpatrol