Ajnlataink

Jtkok

Most tltttk le


Vgzetr ingyenes jtk
TaTus a kistestvr

letlts > Jtk magyartsok > Giants: Citizen Kabuto
A trtnet egy 40 szigetbl ll bolygn jtszdik, a cl pedig alapjban vve mindhrom faj esetben ugyanaz: a teljes bolyg uralom al vtele. A jtkban a hrom...

ThorAdmin  
2008 10 22 12:23 | vlasz erre | #1
<img src="http://thor.hu/e107_files/downloadthumbs/game/Giants.jpg">

Valamikor 1999 els felben jelentek meg az els kpek a Planet Moon Studios csapat els jtkbl, melyek igen nagy feltnst keltettek. Az j csapat egyltaln nem tapasztalatlan joncokbl alakult, hanem az MDK fejlesztsben rsztvev, a Shiny-bl kivlt emberek alaptottk, gy aztn megfelel tapasztalattal kezdhettek neki a sajt elkpzelsknek megfelel akcijtknak. Az emltett feltns oka elssorban a napvilgot ltott kpek fantasztikus ltvnyvilga miatt volt, melyrl radsul az E3 s ECTS killtsok sorn meggyzdhettem, hogy nem csak egy-egy renderelt kprl van sz, hanem valban gy nz ki a jtk menet kzben is. A csodaszp grafika mell kitalltak egy rdekes trtnetet is, az alapjban vve akcijtkot pedig megtzdeltk pr stratgiai elemmel, s tavaly v vgre - az elszr grtnl kb. msfl vvel ksbb - vgre elkszltek a Giants-szel.
A trtnet rviden a kvetkez: egy csapat Meccaryn (vagy rviden Mecc).

Ellenfelek tern taln kicsit hinyrzetnk lehet, ugyanis nincs bellk annyira sokfle, mint amennyit a plyk szma alapjn vrhatnnk. Rengeteg rdekes lnnyel tallkozhatunk, mint pldul az "Ahov lpek, szrny terem" film fld alatt kzleked riskgyjhoz hasonlan mszkl, igen csnya Reaper, a sokszor kisebb-nagyobb csapatokban jr Sea Reaperman, vagy a varzslatokkal is rendelkez Evil Reaper. Mestersges intelligencijukat tekintve nincsenek mindig a helyzet magaslatn, de ltalban azrt elg rtelmesen viselkednek: elbjnak a fk, sziklk, pletek mg, vszhelyzetben pedig elmeneklnek erstst hozni, nha viszont egyszeren lellnak elttnk s vrjk, mg sztljk ket.

Az irnyts mindhrom np esetben kln llthat be, mivel mindegyikk msfajta lehetsgekkel rendelkezik. Amikor trsaink vannak, azokat egyszeren egy billenty nyomva tartsa mellett az egyik egrgomb megnyomsval utasthatjuk tmadsra vagy vrakozsra. A bzispts se bonyolult, nem jnnek el sokfunkcis j menk hozz. A bzis kzpontjnl egy korongra llva jelenik meg az ptsi trkp, ahol egy-kt j plet kzl vlaszthatunk egy gombnyomssal, bellthatjuk, hogy hnyan dolgozzanak rajta, s mr kezddnek is a munklatok.

A jtk grafikja - mint azt mr elljrban emltettem - egyszeren lenygz, a tj vltozatos, a szereplk kidolgozottsga igen rszletes, s az tvezet animcik is nagyon ltvnyosak. A vzben szva hullmzik krlttnk a felszn, a fld alatt msz szrnyek nyomban fstlg a talaj, s ms hasonl ltvnyos effektekkel tallkozhatunk. Az g kidolgozottsga is sokat dob az egszen, no meg a nap helyzettl fgg fny- s lens-flare effektek. A szp grafika persze nem adja magt ingyen, a maximlis ltvny elrshez igen ers szmtgpre van szksgnk. Nem rt egy Duron vagy Pi processzor, sok memria, s egy Voodoo5 vagy egy GeForce 2, a program igencsak meghllja ezek megltt. A hangokrl s a zenrl is csak pozitvan lehet nyilatkozni, nagyon jl megadjk a hangulatot a nagyzenekari hangzs httrzenk.

Kisebb negatvuma a programnak, hogy nha ltszlag minden ok nlkl kilp a program Windowsba, egyik alkalommal pldul az egyik plya utni animci kzben. A gond csak az volt, hogy a plya teljestst csak ez utn az tvezet jelenet utn regisztrlta volna a jtk, gy kezdhettem ellrl a kldetst. Szerencsre annyira nem fordult ez sokszor el, s mivel tnyleg lvezetes a jtk, nem kellett sokat bosszankodni emiatt. Furcsa volt mg az is, hogy az installls utn nem volt hajland elindulni a jtk, csak miutn az internetrl letltttem hozz egy patchet.

A kisebb hibk ellenre is egyrtelmen llthatom, hogy a Giants maximlisan megrte a hossz vrakozst, egy olyan jtkot kaptunk, mely fantasztikus hangulatval, szp grafikjval s humoros trtnetvel igen hossz idre lekti a jtkost.

Dino
zenetek kezelse a frumban >> Hozzszlshoz be kell jelentkezned!

Play! Netblazer

Play! Castle vac